Maak thuis je eigen DIY Hondenspeeltjes

Maak thuis je eigen DIY Hondenspeeltjes

Ben je op zoek naar creatieve manieren om jouw harige vriend te verwennen? Probeer dan deze betaalbaren en leuke DIY projecten! In deze blog laten we je zien hoe je zelfgemaakte hondenspeeltjes en snacks kunt maken die jouw trouwe viervoeter urenlang bezig zullen houden.

  1. Tennisbal Traktatie Dispenser: Maak van een oude tennisbal een verrassende traktatie dispenser. Maak kleine gaatjes in de bal en vul deze met de favoriete snoepjes van jouw hond. Kijk hoe jouw viervoeter de bal rolt en achtervolgt om van de verborgen lekkernijen te genieten. Dit DIY item is vergelijkbaar met ons eigen kauwspeeltje, die zorgt voor een nog betere ervaring voor jouw hond!

  2. T-Shirt Tug-Speeltje: Geef oude T-shirts een tweede leven door ze om te toveren in een kleurrijk kauwtouw. Knip de T-shirts in stroken en vlecht ze samen. Knoop de uiteinden stevig vast, en je hebt een stevig speeltje voor trekspelletjes waar jouw hond dol op zal zijn. Ook dit item is vergelijkbaar met een aantal van onze items, namelijk onze gevarieerde kauwtouwen.

  3. Bevroren Hondensnoepjes: Versla de hitte met bevroren lekkernijen! Mix hondvriendelijke ingrediënten, zoals yoghurt, bananen en pindakaas. Giet het mengsel in ijsblokjeshouders en vries het in. Deze verfrissende traktaties zijn perfect voor warme zomerdagen.

  4. Sokken Pieper-Speeltje: Heb je eenzame sokken zonder partner? Verander ze in een piepend speeltje! Stop een plastic waterfles in de sok en knoop deze stevig dicht. Het knisperende geluid zal de aandacht van jouw hond trekken en het speeltijd extra opwindend maken. Dit  speeltje is ook vergelijkbaar met ons knisperend octopus speeltje.

  5. Muffinbakvorm Puzzel: Stimuleer de mentale vaardigheden van jouw hond met een muffinbakvormpuzzel. Plaats snoepjes in sommige van de holtes van de bakvorm en bedek ze met tennisballen. Jouw hond zal genieten van het uitvinden hoe hij de verborgen snoepjes kan bemachtigen.

  6. Kartonnen Doos Verstopplek: Geef kartonnen dozen een tweede leven door er een gezellige verstopplek voor jouw hond van te maken. Knip een gat in de voorkant van de doos en decoreer hem vervolgens naar wens! 

  7. Kauwbare Zoete Aardappel Snacks: Bak zoete aardappelschijfjes tot ze kauwbaar en lekker zijn. Deze zelfgemaakte snacks zijn een gezonder en goedkoper alternatief voor snoepjes uit de winkel. Let op: voeg geen extra ingrediënten toe!

  8. Snuffelmat: Maak een snuffelmat door fleece stroken aan een rubberen mat te knopen. Verstop snoepjes tussen het fleece en laat jouw hond de beloningen opsporen.

  9. Puzzelvoerbak: Verander een lege plastic fles in een puzzelvoerbak door gaten in de zijkanten te maken. Vul het met brokjes en kijk hoe jouw hond geniet van de uitdaging om het voer eruit te krijgen.

Zorg ervoor dat je jouw hond begeleidt terwijl ze spelen met deze zelfgemaakte speeltjes en controleer regelmatig op tekenen van slijtage en op mogelijke allergieën die jouw hond kan hebben. Geniet van de voldoening dat je iets speciaals voor jouw harige vriend hebt gemaakt en versterk de band tussen jou en jouw geliefde viervoeter. Veel knutselplezier!

Terug naar blog